Obradović: Legija neće moći da pobegne iz Zabele

BEOGRAD, 3. aprila 2010. (Beta) - Prebacivanje najpoznatijih zatvorenika, među kojima su Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i Radomir Marković, u najbezbedniji zatvor u Srbiji, u okviru Zabele u Požarevcu, biće organizovan na leto, izjavio je direktor Uprave za krivične sankcije Milan Obradović.

"Zbog iskustava iz inostranstva, u toku je postavljanje sajli iznad otvorenog dela zatvora, gde je i staza za šetnju zatvorenika, kako bi se sprečio i prilaz iz vazduha, na primer helikopterima", rekao je Obradović za današnje izdanje beogradskog Blica.

On je naveo da je pri kraju i bezbednosna provera budućih zaposlenih, kao i da se donosi novi pravilnik o tretmanu kojim će se smanjiti lični odnos zaposlenih i zatvorenika.

On je dodao da se završava i opremanje zgrade pored zatvora, gde će biti smešteni čuvari koji nisu u smeni, ali će biti blizu u slučaju potrebe.

Na pitanje zbog čega je za leto odloženo prebacivanje zatvorenika, Obradović je rekao da se čeka da stignu svi instrumenti za ambulantu pošto je planirano da se tamo obavljaju svi pregledi, osim onih najtežih, da bi se izbegao rizik transporta.

ana/dar

Pogledajte još