UZ ŠEST TRIKOVA: Kako da ostanete zdravi na poslu?

Problem postaje komplikovaniji ukoliko radite za kompjuterom, jer ste tada primorani da sedite satima u istom položaju i gledate u monitor. Međutim, postoje jednostavni načini pomoću kojih možete paziti na svoje zdravlje tokom radnog vremena.

Pravite male pauze

Ukoliko vaš posao podrazumeva to da morate da sedite satima, obavezno pravite male pauze kako biste se razmrdali. Možete da prošetate do toaleta ili kafeterije.

Pazite šta i koliko jedete

Loša stvar kod toga kada jedete na poslu je ta da zapravo niste svesni šta i koliko jedete. To može da utiče ne samo na vašu kilažu nego i na zdravlje. Ukoliko vam se zaista jede nešto, potrudite se da to bude neko povrće.

Pijte dosta vode

Uvek je važno da unosite dosta tečnosti. Kada ste u stanju mirovanja i sedite, mislite da niste žedni, međutim, vašem telu je uvek potrebna voda.

Radite male vežbe

I u kancelariji možete da radite male vežbe istezanja kako biste se opustili i razdrmali.

Smanjite unos kafe

Većina ljudi koja dosta vremena provodi na poslu, ne može bez kafe. Glavni razlog je taj jer im pruža neophodnu energiju i razbuđuje ih. Međutim, ukoliko želite da ostanete zdravi na poslu, smanjite unos kafe.

Odmorite se od monitora

Vaše oči su odraz vašeg zdravlja. Pravite kratke pauze kako biste odmorili oči. Nemojte da ih trljate već ukoliko možete, malo ih nakvasite vodom.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.