Karadžić prisustvuje nastavku suđenja

HAG, 3. aprila 2010. (Beta-AFP) - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prisustvovaće nastavku suđenja koje je zakazano za 13. april pred Haškim tribunalom, iako je Apelaciono veće tog suda odbilo njegov zahtev za odlaganje procesa, izjavio je u subotu pravni zastupnik optuženog.

"Karadžić je razočaran odlukom. On će, ipak, biti prisutan 13. aprila i namerava da u potpunosti učestvuje u suđenju", rekao je Frans presu advokat Piter Robinson. Tribunal za ratne zločine u Hagu saopštio je u četvrtak da će suđenje bivšem predsedniku RS koji je optužen pred tim sudom za ratne zločine i genocid tokom rata u BiH biti nastavljeno 13. aprila.

Apelaciono veće odbacilo je Karadžićev zahtev za odlaganje suđenja čime se otvara put za izvođenje prvog svedoka optužbe. Portparolka Tribunala Nerma Jelačić rekla je ranije da je sudsko veće odredilo novi datum pošto je odbacilo Karadžićev zahtev da početak dokaznog postupka počne 17. juna zato što nije imao dovoljno vremena za pripremu odbrane.

Pogledajte još