Tržište nekretnina oživelo

BEOGRAD, 5. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Udruženja posrednika u prometu nekretnina Tomislav Sekulić ocenio je da je tržiste nekretnina u Srbiji oživelo, nakon početka državnog subvencionisanja kreditiranja stanogradnje.

"Zahvaljujući merama vlade, posebno odluci u subvencionisanju masovne stanogradnje, tržište je živnulo", kazao je Sekulić agenciji Beta, navodeći da je prošla godina bila jedna od najgorijih i da su se tada nekretnine prodavale "sporadično". Sekulić je ocenio da će odluka vlade o subvencioniranju masovne stanogradnje dovesti do stabilizacije cena, jer će se znati cene po zonama.

Od početka ove godine u centru Beograda, kao je rekao, najskuplje prodat stan je bio 2.500 evra po kvadratnom metru, dok se na periferiji prodaju između 900 i 1.100 evra.

On je odbacio ocene da slobodnih uknjiženih stanova ima samo u naseljima "Belvil" i zgradi "Metropoliten" i dodao da ima stanova koji su u vlsništvu manjih firmi i građana. "Na Voždovcu se prodaje metar kvadratni za 1.800 evra, a u naselju 'Braće Jerković' za 1.600 evra za metar kvadratni", kazao je on. Sekulić je kazao i da je pala potražnja i cene zakupa stanova i dodao da se u centru grada metar kvadratni izdaje za 10 evra, a na periferiji od šest do sedam evra po metru kvadratnom.

Pogledajte još