Humanitarni koncert poznatih

Deca i poznate ličnosti bore se protiv smrtonosne bolesti i pomažu kampanju onako kako najbolje umeju – pesmom, i slanjem poruka.

Kampanja Pampersa i UNICEF-a „1 pakovanje – 1 vakcina“ nastavja se u 2010. godini, koncertom održanim 1. aprila u Ateljeu 212. Dečji hor „Čarolija“ nastupio je u pratnji mnogih javnih ličnosti. Cilj kampanje Pampersa i UNICEF-a je potpuna eliminacija tetanusa do 2012. godine. Ova opasna bolest je izlečiva, ali još uvek smrtonosna za bebe u nerazvijenim zemljama sveta.

Svoj doprinos kampanji, čiji je ambasador glumica Ana Sofrenović, dale su poznate ličnosti, prijatelji kampanje: Leontina Vukumanović, Bojana Stefanović i Andrija Milošević. Za himnu kampanje „Život je dar“ Leontina je napisala tekst na poznatu Bramsovu uspavanku, koju su za potrebe kampanje otpevali Ana Sofrenović i dečji hor „Čarolija“.

Bilo je još poznatih koji su pevali sa horom i uveseljavali klince u publici. Andrija Milošević pevao je „Muzika na struju“, a zatim sa Bojanom Stefanović i „Princezu“. Danica Maksimović i Ivan Bekjarev, svako sa svojim pesmama, bili su sjajni i raspoloženi.

Veliki aplauz dobio je i Saša Kovačević, kao i Bojan Marović koji je otpevao pesmu „Zemlja“ od EKV. Pravo umeće pokazale su Tijana Dapčević i Ivana iz grupe „Negativ“. S njima postoji magija na sceni, a deca ih obožavaju.

Na bini su još sa horom pevale i Jelena iz grupe „Zana“, kao i glumica Danijela Vranješ. Za kraj bio je tu Filip Pat koji se pozdravio sa klincima pesmom „Ding Dong“ grupe "Vampiri". Pojavili su se i glumci Borka Tomović i Miloš Vlalukin.

Čak 128.000 beba iz zemalja u razvoju, zbog opake bolesti – neonatalnog tetanusa, neće dočekati svoj prvi rođendan. Ova bolest izlečiva je već 70 godina, a preventiva se vrši vakcinacijom. Na žalost, u nekim zemljama nema dovoljno sredstava za njihovu kupovinu. Zato se ovakvim globalnim akcijama pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još