Labudovo jezero

Pravi uvod u proleće. Nadahnuto, sofisticirano i jednom rečju istinska lepota u kojoj su morali da uživaju i oni koji nisu ljubitelji klasičnog baleta. Nastupala je jedna od najboljih svetskih škola baleta - Ruski međunarodni klasični balet, sa solistima čuvenog Boljšoj teatra - Konstantinom Ivanovim i Oksanom Kuzmenko. 
Čuveno delo "belog baleta" Čajkovskog "Labudovo jezero" ostavilo je bez daha prepunu salu  Centra "Sava". Neverovatna lakoća pokreta, skokovi i piruete od kojih vam se vrti u glavi, pravi spektakl kojim "Jugokoncert" obeležava 60 godina rada. U priči zasnovanoj na bajci o ljubavi između princa Zigfirda i začarane devojke pretvorene u labudicu Odetu, uživala je, uglavnom, ženska publika svih generacija.  
Libreto, koreografiju i scensku postavku dela uradio je solista Konstantin Ivanov, generalni direktor Ruskog međunarodnog klasičnog baleta. Ivanov je diplomirao 1992. godine na Baletskoj akademiji u Moskvi i odmah je primljen u Boljšoj teatar. Igrao je u najpoznatijim baletima - "Labudovo jezero", "Krcko oraščić", "Uspavana lepotica"... Osvojio je "Zlatnu medalju" na Međunarodnom takmičenju "Arabesk" - 98. Nastupao je širom sveta.
Oksana Kuzmenko završila je Baletsku akademiju u Sankt Petersburgu. Dobitnica je nagrada na Međunarodnom takmičenju baletskih umetnika u Moskvi, 1998. godine, u Japanu 1999.. Igrala je u "Don Kihotu", "Labudovom jezeru", "Žizeli"... Režiju "labudovog jezera" potpisao je B. Golodnicki.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.