Za sredu, 7. april 2010. godine

BEOGRAD, 7. aprila 2010. (Beta) - Beogradski listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o poseti izbeglicama i Crnoj Gori holivudskih zvezdi Andželine Džoli i Breda Pita, kao i o borbi protiv korupcije u Srbiji.

ALO - "Parama PTT-a platio žurku DS-a!", o tome da je zamenik direktora Pošte Srbije o trošku firme proslavio izbor na partijsku funkciju, a list prenosi i njegovu izjavu da ta tvrdnja nije istinita.

BLIC - Bivši direktor "Železnica" pod istragom Specijalnog tužilaštva: "Šarančiću uskoro oduzimaju imovinu". O poseti glumačkog para Džoli-Pit Crnoj Gori "Bred nosi kofere Andželini". O dvostrukom ubistvu u Ćupriji: "Uzeo sam očev pištolj i čekao ih na ulici".

VEČERNJE NOVOSTI - List objavljuje intervju sa direktorkom Agencije za borbu protiv korupcije Zoranom Marković "Zakon ruši foteljaše". O projektu rekonstrukcije Narodnog muzeja "Muzeju ne treba staklena kupola". O ubistvu dve devojke iz okoline Ćuprije "Ubica mirno priznao osvetu".

DANAS - Razgovor s predsednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem "Dolazim u Beograd na Tadićev poziv". O poseti glumačkog para Džoli-Pit Crnoj Gori "Ukazivanje na bedu izbeglištva". O potrazi za bivšim direktorom C marketa "Radulović skinut sa Interpolove poternice".

KURIR - "Jelašić je bio profi", naslov je intervjua s predsednikom Saveta Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem. O najavi uvođenja novog poreza, list piše pod naslovom "Porez na kućne ljubimce". List piše i o izgranji vladičanskog dvora u porti hrama Svetog Save u Kraljevu "Đakuzi u konaku".

POLITIKA - List objavljuje intervju s predsednikom odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomirom Čupićem "Funkcioneri se ponašaju despotski". Saradnja pribojske fabrike i austrijskog "Ahlajtnera" u tekstu pod naslovom "Oklopno vozilo - adut FAP-a". Iz sveta vest da su "Odložene sankcije protiv Irana".

PREŠ - O presudi za napadača na lidera Nove Srbije "Za napad na Velju Ilića dve godine zatvora". O novim taksama "Taksa na pse i mačke 1.000, na papagaje i ribice 500 dinara". O poseti glumačkog para Džoli-Pit: "Tucali smo se jajima, obećala nam je kuću".

PRIVREDNI PREGLED - "Dinkić: RTB Bor ostaje državno preduzeće", o izjavi ministra ekonomije Mlađana Dinkića. "Savet NBS usvojio ostavku Jelašića", o odluci koja je doneta nakon što je guverner NBS Radovan Jelašić zatražio da ode sa te funkcije.

Pogledajte još