Suđenje za aferu kofer počelo ispočetka

BEOGRAD, 7. aprila 2010. (Beta) - Suđenje bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije (NBS) Dejanu Simiću i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Vladimiru Zagrađaninu optuženim u aferi "kofer" počelo je u sredu ispočetka zbog promene sudskog veća.

U Višem sudu u Beogradu optuženi Simić i Zgrađanin ponovo su izneli odbranu pred novim predsednikom sudskog veća Dankom Lauševićem negirajući krivicu za primanje, odnosno posredovanje u primanju mita.

Bivši viceguverner NBS rekao je da ne postoji nijedan dokaz niti činjenica koji bi ukazali na njegovu krivicu izrazivši nezadovoljstvo što postupak traje pet godina i zatraživši od sudskog veća da se suđenje okonča što pre.

On je kazao da njegova ovlašćenja kao viceguvernera nisu bila takva da bi mogao da izvrši krivično delo koje mu se stavlja na teret što je, kako je ukazao, potvrdio i guverner NBS Radovan Jelašić tokom svedočenja.

Simić i Zagrađanin optuženi su za primanje mita, odnosno posredovanje u primanju mita kako bi NBS vratila dozvolu za rad Kreditno eksportnoj banci, članici TBI grupe u Beogradu.

Pogledajte još