Istraga o smrti Dade Vujasinović prioritet

BEOGRAD, 7. aprila 2010. (Beta) - Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je u sredu da je policija dobila zahtev od Tužilaštva da nastavi istragu u slučaju ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović i istakao da je taj slučaj prioritet u radu policije.

Na proslavi dana helikopterske jedinice MUP-a Srbije, Veljović je rekao novinarima da je u istrazi zaključeno da Dada Vujasinović najverovatnije nije izvršila samoubistvo, već da se radi o ubistvu i da policija postupa po tom zahtevu tužilaštva. On je rekao da je taj, ali i slučajevi ubistva ostalih novinara, prioritet u radu policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je podsetio da je nakon stupanja na dužnost razgovarao sa prethodnim ministrom Draganom Jočićem koji ga je obavestio da je policija završila istragu o svim slučajevima ubistva novinara i da je tužilaštvo na potezu.

Dačić se založio za rešavanje svih slučajeva ubistva novinara, ali je dodao da je šansa za rešavanje tih slučajeva bila veća neposredno po njihovom izvršenju, nego sada deset i više godina kasnije.

Pogledajte još