Funkcioneri koji se nisu odrekli duplih funkcija krše zakon

BEOGRAD, 7. aprila 2010. (Beta) - Svi funkcioneri koji obavljaju više funkcija, a nisu se do 1. aprila izjasnili koju će funkciju obavljati i dalje, prekršili su zakon i Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće protiv njih postupak, zaključila je u srede Agencija.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije usvojio je na današnjoj sednici pravne stavove u vezi sa obavljanjem više funkcija, nespojivosti zakonodavnih i izvršnih funkcija i u vezi sa odlukom Skupštine Vojvodine o sukobu interesa, objavljeno je na sajtu www.korupcija.gov.rs. Sednici su prisustvovali direktorka Agencije i zamenik direktora.

Odbor je usvojio stav po kome "funkcija narodnog poslanika, poslanika ili odbornika nije spojiva sa funkcijom u izvršnim organima Republike, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave".

Odbor je zaključio i da prelazna odredba odluke pokrajinske skupštine, po kojoj poslanici izabrani po većinskom sistemu do isteka mandata mogu da obavljaju više funkcija, ne izuzima poslanike od obaveze da izaberu jednu funkciju koju će obavljati i o tome se pisanim putem izjasne.

Pogledajte još