"LAVIRINT: LEK SMRTI": Velika završnica trilogije "Lavirint" u bioskopima širom Srbije

Tomas (Dilan O’Brajan) se u filmu „Lavirint: Nemoguće bekstvo“ probudio u liftu koji ga je doveo na Ledinu okruženu lavirintom. Nije se sećao ko je, niti zašto se našao u grupi mladih ljudi, među kojima su Minho (Ki Hong Li), glavni trkač u lavirintu, Njut (Tomas Brodi-Sangster), dobar prijatelj i savetnik, Gali (Vil Polter), vođa grupe i Tomasov suparnik, kao i Tereza (Kaja Skodelario), jedini ženski član Ledinaša, sa kojom Tomas možda deli mračnu prošlost. Svi zajedno su zarobljeni, okruženi zidinima čiji se raspored neprestano menja.

Situacija se još više pogoršala kada su pobegli iz lavirinta, jer su se našli usred opustošenog kraja zvanog Zgarište. Tomas i preživeli saborci su u filmu „Lavirint: Beg kroz zgarište“ upoznali nove saveznike, dok su pokušavali da otkriju informacije o misterioznoj grupi koja stoji iza svih testova kroz koje prolaze – organizaciji poznatoj kao WCKD.

U novoj avanturi ciljevi WCKD-a postaju jasniji: Dr Ava Pejdž, izvršna direktorka te tajanstvene i moćne organizacije, blizu je pronalaska leka za bolest poznatu kao Baklja, virus koji je pokosio većinu čovečanstva. Međutim, kako bi dobili lek, moraju žrtvovati nekoliko mladih ljudi koji su verovatno imuni na tu bolest.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Lavirint: Lek smrti“, reditelja Vesa Bola, od sutra u bioskopima širom Srbije, a do tada pogledajmo kratku rekapitulaciju prethodnih delova sage u videu koji je objavio studio 20th Century Fox.

Foto: Promo

Pogledajte još