Uhapšena Katarina Rebrača

BEOGRAD, 07. april 2010. (FoNet) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je večeras da su uhapšene Katarina Nikol Rebrača (1972), osnivač i direktor Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača i direktor agencije K models iz Beograda, i još četiri osobe, osumnjičene da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se ističe da su uhapšene članice Upravnog odbora tog Dobrotvornog fonda Mirjana Hristić (1958), koja je i odgovorno lice agencije Top image iz Beograda, i Slađana Mironija (1964), osnivač te agencije.

Uhapšene su i Tatjana Babac (1972), osnivač i odgovorno lice agencije Impact Consulting i Sandrina Bogunović (1949), odgovorno lice agencije Centar za kreativno domaćinstvo iz Beograda.

One se sumnjiče da su u periodu od marta 2006. do aprila 2010.godine protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37.000.000 dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača, uplaćena od strane donatora radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Osumnjičena lica će, uz krivičnu prijavu, biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još