10 najsigurnijih zemalja na svetu za život žena

Kako prenosi Business Insider, najsigurnija zemlja na svetu za žene je Australija. Izveštaj navodi kako je sigurnost žena jedan od najboljih načina za procenjivanje dugoročnog rasta bogatstva zemlje – ili pojednostavljeno, rast bogatstva podstaknut je jakim nivoima sigurnosti žena u nekoj zemlji.

Tako primera radi, najsigurnija zemlja za žene, Australija, u zadnjih 10 godina beleži porast bogatstva za ogromnih 83 posto. Ipak, u istraživanje nije samo uključeno bogatstvo neke države, već i drugi pokazatelji. Najvažnije pitanje prilikom ovog istraživanja bilo je koliko su žene bile žrtve ozbiljnog napada, pri čemu se pokazalo kako je u “Land down under“ zabeležen najmanji broj napada.

Pokazalo se takođe kako zemlje koje postaju bogatije, poput Šri Lanke i Mauricijusa, takođe povećavaju sigurnost žena, tako da, jednostavno možemo zaključiti, ukoliko želite bogato društvo, pazite na sigurnost žena.

Što se tiče druge strane medalje, najnesigurnije države za nežniji pol u 2017. godini bile su Somalija, Sudan, Irak i Sirija.

Dakle, najsigurnije zemlje sveta za žene u prošloj godini su:

1. Australija
2. Malta
3. Island
4. Novi Zeland
5. Kanada
6. Poljska
7. Monako
8. Izrael
9. SAD
10. Južna Koreja

Izvor: Punkufer/Dnevnik.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još