Za petak, 9. april 2010.

BEOGRAD, 9. aprila 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše paznje su posvetili hapšenju Katarine Rebrače osumnjičene da je preko svog fonda za prevenciju raka dojki proneverila 37 miliona dinara.

ALO - "Zbog Rebrače na udaru Beli dvor" list piše da policija proverava i Fond Katarina Karađorđević. O incidentu u beogradskom Zoološkom vrtu pod naslovom "Slon napao čoveka, lekari se bore za život".

BLIC - Pod naslovom "Katarina Rebrača prevarila 106.000 građana" list piše da su ogorčeni svi koji su dali donacije. O tenderu za levu traku autoputa Horgoš - Novi Sad u "Tender za koridor 10 pao zbog vladine pisarnice".

VEČERNJE NOVOSTI - O zakonu o planiraju u "Propala sezona za gradnju". "Krčmile humanost donatora", piše list povodom hapšenja Katarine Rebrače i njenih saradnica. O planu za izgradnju metroa u Beogradu "Polovina prve trase pod zemljom".

DANAS - O borbi protiv sukoba interesa i korupcije u političkim partijama u "Agencija 'udara' na 1.803 funkcionera". U tekstu "Lilić neće biti smenjen" list piše da neće biti promena u preduzeću Putevi Srbije. Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže u intervjuu: "Imam dokaz da nisam alkoholičar".

KURIR - "Trošila pare na luksuz" tekst o proneverama za koje se sumnjiči Katarina rebrača.Pod naslovom "Tužba protiv Marije Šerifović" - list piše da Blu saund tuži pobednicu Evrosonga jer je jednostrano raskinula ugovor sa tom kućom.

POLITIKA - O odnosu biznismena i političara u "Premoć kapitala nad politikom - fama ili java". List prenosi i autorski tekst državne sekretarke SAD Hilari Klinton "Korak ka nuklearnom razoružanju". O najvećim platama u Srbiji u "Porez za platu kontrolora leta - 36.8 miliona dinara".

PRES - O aferi Rebrača u "Uzimala pare za bolesne, pa davala mami". List piše i "Država gasi JAT i sa Turcima pravi Er Srbiju".

PRIVREDNI PREGLED - Pod naslovom "Tadić: Veliki potencijal srpskog rudarstva" izjava predsednika Srbije povodom otvaranju rudnika u opštini Medveđa. O ugovorima iz programa "Prva šansa" - "Posao traži 216.000 mladih"

Pogledajte još