UNIŠTIĆE IH: Pet top namirnica u borbi sa naslagama oko struka

I to ne samo dok vežbate. U svakom planu ishrane ako želite da smršate treba da uključite malo belančevina da biste duže ostali siti.

Učinak će biti snažniji ako začinite meso ljutom paprikom ili čilijem, jer oni sadrže kapsaicin koji ubrzava metabolizam. Brojna naučna istraživanja pokazala su da jedenje čilija može da ubrza trošenje kalorija.

Soja

Istraživanje naučnika na Univerzitetu "Ilinois" pokazalo je da soja u bilo kom obliku obezbeđuje organizmu neophodne belančevine.

Grejpfrut

Ovo južno voće reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osećaj gladi. Ima veoma malo kalorija, pa treba obavezno da ga jedete dok ste na dijeti.

Zeleni čaj

Pijenje zelenog čaja ubrzava metabolizam i podstiče gubitak kilograma, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu "American Journal of Clinical Nutrition".

Najbolji efekat se postiže kada pijete najmanje tri šoljice tokom dana.

Bademi

Ovaj orašasti plod, blanširan ili sirov je odličan saveznik za vaš struk. On obezbeđuje zdrave masnoće koje su potrebne za razgradnju šećera i viška masti u vašem telu. Ukusni su i jednostavni za korišćenje.

Kokos

Kokos je supernamirnica ako želite da smršate. Bogat je izvor masnoćama koje pomažu da vaša jetra pravilno funkcioniše, a upravo je jetra zaslužna za sagorevanje masti i izbacivanje toksina.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.