PREMIJERNO U DOMU OMLADINE BEOGRADA: "Berlinski sindrom" - jedan od najneizvesnijih psiholoških trilera ove godine

Film je baziran na istoimenom romanu autorke Melani Džusten, iz 2011. godine, koji povezuje Stokhlomski sindrom kao psihološki pojam, sa glavnim gradom Nemačke - Berlinom. Ostvarenje počinje kao uobičajen romantični film, ali se ubrzo pretvara u kompleksnu psihološku priču.

Radnja prati mladu australijsku turistkinju Kler, koja na ulicama Berlina upoznaje Endija, šarmantnog lokalca sa kojim se upušta u vezu na jednu noć. Kada se probudi nakon strastvene noći, Kler shvata da je Endi zaključao u stanu.

Odnos između ova dva lika je perverzno intiman i abnormalno prirodan. Glavni glumci, Tereza Palmer i Maks Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu.

Za razliku od mnogih filmova iste tematike, "Berlinski sindrom" stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje. Ovo definitivno nije film za bojažljive gledaoce, a oni koji preguraju prvih dvadeset minuta filma biće nagrađeni jednim od najupečatljivijih trilera ove godine.

Premijerne projekcije filma "Berlinski sindrom" u Domu omladine Beograda, u organizaciji MegaCom Filma i Doma omladine Beograda, biće održane u 19h i 21h, u periodu od 9. do 11. februara. Film će se nakon toga naći na repertoaru domaćih bioskopa od 15. februara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.