Za ponedeljak, 12. april 2010. godine

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje su posvetili avionskoj nesreći u kojoj su poginuli predsednik Poljske Leh Kačinjski i predstavnici državnog i vojnog vrha, i obeležavanju dana sećanja na žrtve u logoru Jasenovac.

ALO - "Moj otac Ante Pavelić nije ubijao Srbe", prenosi list tvrdnje ćerke ustaškog poglavnika Višnje Pavelić. List piše i o uslovima koje u pritvoru ima manekenka Katarina Rebrača, osumnjičena za zloupotrebu humanitarnog fonda "Katarina plače u Cecinoj ćeliji".

BLIC - O aferi povodom hapšenja Katarine Rebrače u tekstu "Rebrača prevarila i oca". O avionskoj nesreći u kojoj su poginuli predsednik Poljske Leh Kačinjski i predstavnici vojnog i državnog vrha zemlje pod naslovom "Pilot kriv za pad predsedničkog aviona". O koridoru 10 u tekstu "Sukob Mrkonjića i Dačića koči gradnju koridora 10".

VEČERNJE NOVOSTI - O komemoraciji u Donjoj Gradini u tekstu "Naći snage za pomirenje". O velikom broju građana koji traže subvencionisani kredit "Zajam nova šansa". "Tragedija cele nacije", o tragičnoj pogibiji poljskog predsednika Leha Kačinjskog.

DANAS - O pogibiji poljskog predsednika Leha Kačinjskog i predstavnika vojnog i državnog vrha u tekstu "Kovčeg sa telom Kačinjskog u predsedničkoj palati". O slučaju Katarine Rebrače pod naslovom "Karađorđevići demantuju da imaju veze sa slučajem Rebrača".

KURIR - Pod naslovom "Žali se na uslove u zatvoru" list piše o nastavku istrage protiv Katarine Rebrače koja se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je zloupotrebila novac iz humanitarnog fonda.

POLITIKA - O pogibiji poljskog predsednika Leha Kačinjskog i predstavnika vojnog i državnog vrha u tekstu "Poljska u žalosti". O komemoraciji u Donjoj Gradini pod naslovom "Dan sećanja na žrtve zločina u Jasenovcu". O ekonomiji u Srbiji u tekstu "Država, opet, pumpa inflaciju".

PREŠ - "Državni 'Falkon' opasan po život", piše list, u analizi stanja letelica kojima se prevoze državnici Srbije. List pod naslovom "Tadiću kupuju novi auto" piše da će zbog zahteva bezbednosnih službi uskoro biti kupljeno novo vozilo za potrebe predsednika Srbije Borisa Tadića.

PRIVREDNI PREGLED - "Jača garancija ulagačima", o razlozima zbog kojih je od MMF-a preuzeto 180 miliona dolara, iako Srbija ima visoke devizne rezerve. "Stav Vlade o JAT-u do četvrtka", o tome da će biti donet konačni predlog o načinu privatizacije domaće aviokompanije.

Pogledajte još