PROMENITE NAVIKE: Najefikasniji načini da izbegnete prehladu i grip

Ovo su svakodnevne preporuke kako da smanjite šanse da se razbolite.

Lična higijena mora da bude na najvišem nivou, ruke perite što češće i provetravajte prostorije u kojima boravite. To su osnovni saveti.

Portal Womansday preporučuje još nekoliko stvari koje možete da učinite za svoje zdravlje.

Detaljno pranje

Kada perete ruke uvek nekako zapostavite palac. Obratite pažnju i na ovaj prst sledeći put. Njime najčešće dodirujemo prljave površine, a najmanje ga peremo.

Torbu ne stavljajte na pod

Torbu često mnogi stavljaju na pod, a to je savršena “pozivnica” za sve bakterije koje tako lakše dopru do vaših stvari. Posebno izbegavajte ovu naviku na javnim mestima, u restoranima, kafićima.

Odaljite četkice za zube

Ako ne koristite “kućice” za četkice za zube, onda ih držite u odvojenim čašama. Preko njih se bakterije vrlo lako i brzo šire.

Izujte se u stanu

Cipele ili patike koje nosite napolju najgori su raspršivač virusa, bakterija, prljavštine. Sve što pokupite na ulici naći će se na vašem tepihu, podu.

Izbegavajte ručak za radnim stolom

Neka istraživanja su otkrila da je radni sto za kojim radi većina zaposlenih 100 puta prljaviji od daske toaletne šolje.

Radna površina je izuzetno prljava u većini slučajeva, pa izbegavajte čak i grickalice tokom rada. Uzmite pauzu i jedite na miru.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još