Promocija knjige Jelene Bačić Alimpić, nastup MŠ "Melodies" i tamburaškog orkestra D-mol danas na "Festivalu ljubavi"

Sinoć je održana promocija knjige Nenada Novaka Stefanovića "Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. U prepunoj sali galerije, autor nas je vodio kroz beogradske ljubavne priče koje se nalaze u knjizi i otkrio nam i neke zanimljivosti koje nisu poznate širokoj javnosti. Razgovor sa Nenadom Novakom Stefanovićem vodila je Jelena Bačić Alimpić.

Jedna od priča u knjizi govori i o slikaru Petru Dobroviću i njegovoj supruzi i muzi, Novosađanki Olgi Hadži, čiji se portret nalazi u kolekciji Pavla Beljanskog. Prisutni su tako imali priliku da od kustosa Jasmine Jakšić, čuju priču koju krije ovaj, ali i drugi portreti žena u galeriji.

Večeras od 18h družimo se sa Jelenom Bačić Alimpić na promociji njene knjige "Nigde nema te" u Gradskom baru "Teatar".

U 19h na Trgu slobode nastupiće hor Muzičke škole "Melodies", a u 20:30 tamburaški orkestar D-mol.

Dobrodošli!

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i kompanija „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.