ODLAZAK GLUMAČKOG VELIKANA: Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je jutros, nezvanično je potvrđeno na Institutu za onkologiju.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Nebojša Glogovac rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Kada je imao 7 godina porodica se preselila iz Trebinja u Pančevo. Nakon srednje škole Nebojša je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Međutim, posle dve godine studija Glogovac se predomislio.

1990. Nebojša upisuje glumu, na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. U klasi sa Nebojšom bili su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac na filmu se prvi put pojavio 1994. godine, u ulozi Fadila (vojnika JNA), u ratnoj drami Bore Draškovića "Vukovar, jedna priča". Prvu glavnu ulogu dobio je 1995. u filmu reditelja Gorčina Stojanovića "Ubistvo s predumišljajem", u kom je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu u Hrvatskoj. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" na Filsmkom festivalu u Nišu.

Nebojša je veliku popularnost stekao ulogom Zlatka Gavrilovića u seriji "Porodično blago" (1998-2001).

Izvor: Alo!
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još