Uklopićemo se u sistem rada sa Vukovićem

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Vukašin Rajković istakao je da ekipa koja se okupila na pripremama u Kovilovu ima nekih malih problema sa povredama i dolaskom igrača.

Reprezentacija je juče počela pripreme za vreme EHF nedelje, kada su pauze u šampionatima u Evropi.

"Mislim da neće biti problem da se uklopimo u sistem rada sa novim selektorom Veselinom Vukovićem. Imaćemo vremena da isprobamo neke stvari, da vidimo kako će to da funkcioniše i da se spremimo za utakmicu u junu, koja nam dosta znači. Verujem da ćemo da se plasiramo na SP", rekao je Rajković na konferenciji za novinare u Skupštini grada.
Reprezentacija Srbije 12. juna u Nišu igra sa Češkom prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Momir Ilić naglasio je da je veoma teška situacija za srpski rukomet, a da igrače očekuje težak zadatak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2011. godine.

"Nismo kompletni, jer nema igrača iz Mađarske i Španije. Imamo malo vremena da se spremimo. Mislim da imamo kvalitet i da treba u sebe da verujemo, ali i da zaboravimo neke stvari koje su se ranije dešavale", rekao je Ilić.

On je dodao da je srpskom rukometu potrebno zajedništvo i da tako može da ide napred.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković iskoristio je prvu konferenciju za novinare od kada je došao na funkciju da obeća odličnu saradnju sa medijima, ali ukoliko budu poštovali "kodekse ponašanja", što znači da poštuju igrače i ne uznemiravaju ih za vreme spavanja i odmora.

Pogledajte još