Poznati učesnici državnih šampionata u šahu

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Poznati su učesnici državnih šampionata u muškoj i ženskoj konkurenciji, objavljeno je na zvaničnom sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Na muškom šampionatu, od 18. aprila do 1. maja u Kragujevcu, igraće velemajstori Miloš Perunović, Nikola Sedlak, Dragan Šolak, Branko Damljanović, Siniša Dražić, Miloš Pavlović, Dejan Pikula, Boban Bogosavljević, Miodrag R. Savić i Borko Lajthajm.

Za taj turnir kvalifikovali su se još intermajstori Branko Tadić i Radovan Govedarica, FIDE majstor Siniša Šarić i omladinski prvak Srbije Petar Krstić.

Najviši rejting ima Perunović (2.574), a najniži Krstić (2.348), koji je i najmlađi učesnik turnira.

Na ženskom šampionatu, od 20. do 30. aprila u Pančevu, igraće Irina Čoluškina, Marija Rakić, Anđelija Stojanović, Ana Benderać, Ljilja Drljević, Sandra Đukić, Jovana Erić, Marija Petrović, Katarina Tadić, Jelena Mladenović, Lena Miladinović i Ksenija Tomin.

Najviši rejting ima Čoluškina (2.319), a najniži Tomin (1.883), koja je i najmlađa učesnica turnira. Prošlogodišnji šampion Ivan Ivanišević otkazao je učešće na turniru u Kragujevcu.
Titulu u ženskoj konkurenciji, osvojenu u Grockoj, brani Sandra Đukić iz Niša.

Pogledajte još