POČINJE BORBA ZA PREVLAST: "Staljinova smrt" Armanda Janučija u bioskopima od 22. februara

Ova komedija-drama je ekranizacija francuskog stripa La mort de Staline, koja predstavlja satirični pogled na veliki istorijski trenutak i prikazuje ga na najzabavniji način.

Radnja filma odvija se u Moskvi, 1953. godine. Nakon smrti sovjetskog diktatora Staljina, sledi kompletni haos u vrhu vlasti, kao i borba za upražnjenu poziciju. Među moćnicima koji započinju borbu za prevlast su Georgij Maljenkov (Džefri Tambor), Nikita Hruščov (Stiv Bušemi), i šef policije Lavrentij Berija (Sajmon Rasel Bil). Dok oni prave pometnju, svađaju se i zabijaju jedni drugima nož u leđa, ko vodi državu? Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija na duhovit način razoružava birokratski sistem, i sve to u izvođenju sjajne glumačke ekipe.

U glavnim ulogama ćemo gledati Džefrija Tambora, Stiva Bušemija, Ruperta Frenda, Džejsona Ajzaksa i Sajmona Rasela Bila, koji sjajno stvaraju urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije.

Ova britansko-francuska politička satira je premijerno prikazana na Filmskom festivalu u Torontu, kada je dobila vrlo pozitivne kritike medija i filmskih kritičara. Uprkos međunarodnom uspehu, u Rusiji je ovaj film izazvao velike konroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Staljinova smrt“ od 22. februara u bioskopima širom Srbije.

Foto: Promo

Pogledajte još