SUOČITE SE SA PROBLEMOM: Ne želite da vodite ljubav sa supružnikom?

Seks-terapeut Kimberi Resnik Anderson radi sa parovima koji imaju probleme u krevetu mesecima, godinama, pa čak i decenijama.

- Jednom kada par prestane da ima seks, ili još važnije prestane da vrednuje seks kao važan deo veze, to brzo dovodi do problema - isitče Resnik za "Hafington post".

On je podelio savete za parove koji možda osećaju da su zaglavili u seksualnoj rutini, a mi vam ih prenosimo u celosti.

Ako primećujete manjak seksa, verujte da je i partner svestan toga

Ako ste svesni toga da u vašem životu nedostaje seks, ili zadovoljstvo, budite uvereni da to i te kako zna i vaš partner. Zanimljivo je da je partner koji ima manje interesovanja mnogo više svestan koliko dugo je prošlo od seksualnog odnosa, jer sebe smatra odgovornim za taj problem.

Što više vremena bude prolazilo od kada ste imali seks, teže je da ponovo ostvarite odnos

Kako bude prolazilo vreme, a u vašem odnosu nema seksa, sve manje ćete biti zainteresovani za seks. Seks je najbolji afrodizijak. Što ga više imate, više ćete ga želeti. Kada imate seks, to može da podigne vaš libido, dozvoljavajući vašem telu da počne da stvara više seksualnih hormona koji će vas podsetiti da volite akciju u krevetu, da uživate u vođenju ljubavi i želećete to da radite češće.

Što se pre povežete sa partnerom, to je bolje za vaš odnos

Radim svakodnevno sa parovima koji kažu da nisu sigurni kako da se ponovo povežu, ili ako su pokušali to je dovelo do konflikta. Oni odlučuju da je lakše da nemaju seks nego da se nose sa povređenim osećanjima i neočekivanim emocijama, poput krivice ili ljutnje. Jedan način da se povežete sa partnerom jeste da kažete kako cenite vaše seksualno zdravlje i blagostanje. Zapamtite da redovan seks ima mnoge emocionalne i fizičke prednosti.

Prestanite da pravite izgovore

Mi pravimo izgovore za sve, od načina ishrane do vežbanja, a to se često dešava i sa ciljevima u seksu. Kada osetite manjak želje, vaš izgovor može biti to da se ne osećate seksepilno, umorni ste ili samo niste raspoloženi. Ovi izgovori vas drže dalje od sređivanja odnosa sa partnerom. Počnite od malih stvari i primetićete kako se promene dešavaju. Na primer, svakog dana uradite neku stvar koja će vas činiti seksi, bilo da je reč o navikama ili odevanju. Recite sebi: Danas ću se osećati dobro u svom telu.

Kada počnete da imate ponovo seks, na početku će vam biti čudno

Zapamtite da ćete se prvih nekoliko puta od uvođenja seksa nakon dugo vremena osećati pomalo čudno. To je normalno, a vaš odnos će postajati sve bolji.

Uvek možete da se opustite na dobar, staromodan način

Kada partneri u vezi prestanu da imaju seks, obično je uzrok zato što su se manje dodirivali i ljubili. Ono što volim kod ljubljenja je činjenica da aktivira isti centar zadovoljstva u mozgu, kao i seksualna aktivnost. Zapravo, to je jedna od najvažnijih senzualnih aktivnosti za intimnost i bliskost.

Planirajte veče erotike

Jedan način da ponovo uvedete seks u braku jeste da organizujete erotsko veče. Možda ćete se u početku osećati pomalo nervozno i neprijatno, ali cilj je da se opustite što više i vidite dokle će stvari da idu. U slučaju da vam erotsko veče kao plan čini da se osećate nelagodno, možete samo napraviti intimnu večeru, dodirivati se nežno ili ležati goli u krevetu zajedno.

Tačno je što kažu: Različitost je glavni začin i sastojak života

Mnogi parovi simaju problem što ne žele određenu vrstu seksa. Seks je kao hrana. Ako imamo istu vrstu obroka svakodnevno, počećemo da gubimo motivaciju i želju za hranom. Potrebno je da kreiramo različitost u našim seksualnim životima, tako da vođenje ljubavi postane uzbuljivo i maštovito iskustvo. Jedan od najčešćih razloga zašto parovi nemaju seks jeste zato što on postaje rutina, dosadna i predvidljivost. Svima nama je potrebno uzbuđenje, igra i misterija koja će pobuditi našu želju.

Probajte vežbu uma pre seksa

Pre nego što imate seks, odvojite vreme da ležite goli u krevetu i ne radite ništa. Obratite pažnju na vaše fizičke i emocionalne promene, disanje, kontakt očima i govor tela. Prirodno je da na ovaj način osetite uzbuđenje u trenutku, iako ne radite zapravo ništa.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Unsplash

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.