PRIRODNI SAGOREVAČ MASTI: Čaša ovog napitka eliminiše 50 odsto masnih naslaga oko stomaka

Prema studiji obavljenoj u magazinu "Nutrition", jedna čaša soka od paradajza može drastično da smanji vaš obim stomaka.

Istraživači su ustanovili da je  žena koja je konzumirala 280 ml ovog pića svakog dana, izgubila 50 odsto masnih naslaga za samo osam nedelja.

Takođe, većina dama je izgubila više od pola kilograma telesne težine, a ovo ukusno piće im je regulisalo i nivo holesterola.

Kako sok od paradajza pomaže u gubljenju kilograma?

Ovaj sok sadrži visok nivo likopena - antioksidanta koji povećava produkciju metaboličhog hormona adiponektina za čak 25 odsto.

Nutricionista Šona Vilkinson objasnila je za "Dejli star zašto je pardajz tako dobar za smanjenje telesne težine:

- Paradajz sadrži veoma malo kalorija i ugljenih hidrata, kao i visok sadržaj vode. Takođe ima veoma malo šećera, pa je odlična alternativa voćnim sokovima.

Nutricionista otkriva da ujedno ovaj sok smanjuje apetit:

- Kao drugo povrće i voće, pardajz i sok od pardajza takođe pružaju prirodne minerale i vitamine potrebne telu, pomažu pretvaranju hrane u energiju i ubrzavaju metabolizam.

Ipak, pored uvođenja ovog napitka morate obratiti pažnju i na ishranu.

- Ako samo u svoju ishranu dodate pardajza ili sok od pardajza, ali se hranite nezdravo ili unosite mnogo kalorija, nećete osetiti rezultate. U svom dnevnom meniju morate da ukljucite namirnice svih grupa, sa dosta povrća i proteina, i eliminsati prerađenu hranu - ističe.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još