Đoković prekinuo saradnju sa Todom Martinom

MONAKO, 12. aprila 2010. (Beta-AP) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković prekinuo je saradnju sa trenerom iz SAD Todom Martinom.

"Ne radim više sa Todom Martinom", kazao je danas 22-godišnji Đoković novinarima koji prate turnir Masters serije u Monte Karlu.

Drugi teniser sveta je istakao da će nastaviti da trenira samo sa Marijanom Vajdom i odluku da raskine saradnju sa Martinom obrazložio rekavši da mu je postalo previše komplikovano da radi sa dvojicom trenera.

"Tod je fantastična osoba sa mnogo iskustva koje je bez rezerve delio sa mnom. Pokušali smo... ali jednostavno nije išlo i na kraju smo se rastali bez ljutnje... Nastaviću da treniram sa Marijanom i nadam se da ćemo imati mnogo uspeha", istakao je Đoković.

Tod Martin je u Đokovićev tim uvršten leta prošle godine, dok je Vajda trener srpskog igrača još od sredine 2006.

Jedna od stvari kojom je Martin bio nezadovoljan bio je Đokovićev servis, koji su potom pokušali da usavrše.

"Pokušao je da promeni moj servis, ali sve je to bilo previše komplikovano, pa sam se na kraju vratio starom stilu", pojasnio je Đoković, koji će ove nedelje učestvovati na Mastersu u Monte Karlu na kome je u odsustvu Rodžera Federera postavljen za prvog nosioca.

Zato je u prvom kolu slobodan što je iskoristio da sa Žo-Vilfredom Congom u Monaku obiđe Muzej okeanografije, koji slavi 100. godišnjicu.

Prošle sezone Đoković je stigao do finala u Monte Karlu, gde inače i živi. Titulu šampiona brani Rafael Nadal.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.