Sanija Mirza se udala za Šoaiba Malika

HAJDERABAD, 12. aprila 2010. (Beta-AP) - Indijska teniserka Sanija Mirza udala se za nekadašnjeg kapitena kriket reprezentacije Pakistana Šoaiba Malika, pošto je prethodno termin tog čina pomeren za tri dana unapred.

Venčanje se održalo u hotelu u Mirzinom rodnom gradu Hajderabadu, glavnom gradu države na jugu Indije Andra Pradeša.

"Nikah (muslimansko venčanje) se upravo održao. Molim vas da se molite za par", kazala je portparolka porodice Mirza Ruča Naik.

Sanija Mirza je bila obučena u tradicionalni crveni sati, koja je njena majka nosila na svom venčanju pre 25 godina, prenela je agencija Pres trust Indije.

Bračni par će ubuduće živeti u Dubaiju, ali će i delje predstavljati svoje zemlje u sportovima kojima se bave, kazao je Mirzin otac Imran.

Venčanje Mirze i Malika nije prvi slučaj da je kriket igrač iz Pakistana oženio Indijku. Bivši reprezentativac, a sadašnji selektor Pakistana Mohsin Kan 80-ih godina prošlog veka oženio se indijskom glumicom Renom Roj, ali se par kasnije razdvojio.

Malika i Mirzu za sada nije razdvojila ni afera koju je muž najbolje teniserke Indije prethodno imao sa njenom zemljakinjom Aješom Sidiku sa kojom je takođe bio u braku.

Aješa Sidiku je ranije ovog meseca tužila Malika zbog toga što je zakazao venčanje sa Sanijom Mirzom i time negirao prvi brak. Tužba je povučena kada su muslimanski verski poglavari izdejstvovali razvod što je Aješa Sidiku i tražila.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.