Žurka pod maskama: Venecijanski karneval danas na "Festivalu ljubavi"

Juče je organizovana Tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada koju je vodio turistički vodič Srđan Bošković. Veliko interesovanje vladalo je za ovu turu, a prisutni su mogli da čuju različite priče o Milevi Marić i Albertu Ajnštajnu, Lazi Kostić i Lenki Dunđerski, Jaši Tomiću i Milici, Svetozaru Miletiću i Anki i mnogim drugim ljubavima.

Na Trgu slobode održano je tango veče. Sugrađani su plesali sa članovima udruženja "Todo Tango".

Za kraj večeri nastupio je vokalni sastav "Muzika srca".

Večeras je veče venecijanskog karnevala. Karneval u Veneciji traje još dva dana, a mi ćemo duh karnevala doneti u centar Novog Sada. Italijanske hitove iz prošlog veka biraće DJ Fanatik, a svi koji dođu sa maskom ili je kupe u nekoj od kućica na Trgu, imaju gratis pivo.

Dobrodošli!

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i kompanija „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.