Očekujem pobedu u dvomeču sa Česima

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Nenad Vučković izjavio je danas da se nada da će Srbija uspeti da se pobedi Češku i da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije igra prvu utakmicu kvalifikacija za SP 2011. sa Češkom 12. juna u Nišu.

"Počeli smo pripreme u Kovilovu sa novim selektorom Veselinom Vukovićem. Dobro je što smo se okupili u EHF nedelji da još neke stvari doradimo pre utakmica koje nas očekuju sa Česima", rekao je Vuičković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, igrači koji su pozvani su "gotovo isti".

"Novi trener će imati nove ideje. Trudićemo se da ispoštujemo to što se bude tražilo od nas i sigurno da se nadam pobedi u dvomeču sa Česima", rekao je Vučković.

On je dodao da nije novo da nema puno vremena, ali da je to problem sa kojim se suočavaju i ostale reprezentacije.

"Mislim da ćemo imati 20, maksimum 22 treninga do kvalifikacija sa Česima i trudićemo se da te treninge odradimo što kvalitetnije moguće", rekao je Vučković.

Reprezentativac Srbije istakao je da će prednost njegove ekipe u Nišu biti publika.

"Mislim da će od velikog značaja biti drugi meč koji se igra u Češkoj, bez obzira na ishod prve utakmice", rekao je Vučković.

Jedan od najboljih rukometaša reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je danas da je ekipa izabrala težak put ka Svetskom prvenstvu 2011. godine u Švedskoj, jer je selekcija Češke favorit u narednim mečevima kvalifikacija.

"Okupili smo se u Kovilovu pred dve važne utakmice sa Češkom, koje su jako bitne za nas. Treba da se 'sklopimo' da budemo jedinstveni. Ima malo vremena, ali treba da pokušamo da što pre dođemo u formu i da pružimo dobar otpor Česima", rekao je Ilić agenciji Beta.

"Teži put smo izabrali i teško će nam biti, ali šta je tu je. Treba da idemo napred, da zaboravimo ono što smo radili, da vidimo gde smo grešili, ali da se ne osvrćemo na ono što je bilo. Promena selektora je novi impuls. Izvućićemo neke pozitivne stvari. Možda sve uspemo da prebrodimo", rekao je Ilić.

Ilić je naglasio da je reprezentacija Češke veoma kvalitetna i da igraju bolje nego pre tri godine.

"Imaju dosta dobre pojedince, koji skoro svi igraju u Nemačkoj, tako da ih sve poznajem. U Kilu sa mnom je njihov najbolji igrač Filip Jiha i on će nam biti najveća opasnost i teško ćemo da ga zaustavimo, jer je u odličnoj formi", rekao je Ilić.

On je dodao da je Češka na Evropskom prvenstvu pokazala da je odlična reprezentacija.

"Igraju moderan i kvalitetan rukomet. U ovoj situaciji oni su favoriti, iskreno rečeno", zaključio je Ilić.

Pogledajte još