Ministarka obećala Partizanu pomoć za halu za trening

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković obećala je košarkaškom klubu Partizan finansijsku pomoć i projekat za izgradnju tipske hale za trening.

Samardžić Marković se sastala sa predsednikom Partizana Predragom Danilovićem sa kojim je razgovarala kako da se "crno-belima" pomogne da i dalje postižu velike uspehe, ali i o formiranju fonda za finansiranje uspešnih klubova.

"Mi smo razmenili mišljenja. Razgovarali smo gde bi bila dvorana, a ponudićemo idejni projekat i lokaciju. Nastavićemo da razgovaramo i o fondu kako bi nagradili uspešne klubove", rekla je Samardžić Marković.

Prema njenim rečima, postoje tri faze kako bi se došlo do hale u kojoj će pre svega trenirati mlađe kategorije Partizana.

"Prva faza bi bila pronalaženje urbanističkog zemljišta, što bi mogli da završimo do kraja meseca. Druga faza je projektovanje i tu ćemo uštedeti vreme, jer imamo projekte za tipske dvorane. One nisu 'biser arhitekture, ali su funkcionalne. Treća faza je finansiranje", rekla je Samardžić Marković.

Predsednik Partizana naglasio je da će pomoć Ministarstva "biti veliki spas za klub".

"Drago mi je što se na naše uspehe tako gleda. Ovo će sigurno biti spas za Partizan, jer ćemo uštedeti veliku količinu novca. Hala nije biser arhitekrure, ali nije ni ruglo. Ostaće kao spomenik i drugim generacijama", rekao je Danilović.

Pogledajte još