PREPORUKA NEDELJE: Marija Popović – serija, film, izložba, restoran, recept

Šalu na stranu, očekuje je nova polusezona RTS ordinacije, što znači da će biti mnogo posla i druženja sa lekarima. Još dok je išla u osnovnu školu, sa drugaricama je, onako u igri, radila intervjue praveći se da je voditeljka neke emisije. Tada nije ni sanjala da će jednog dana prve novinarske korake napraviti već u 21. godini, i to na Javnom servisu Srbije koji je, ističe, njena prva i jedina kuća. Kada je počela da radi, činilo joj se da je televizija lavirint za koji je potrebno mnogo vremena da ga upozna, ali stvari su se, kaže, brzo odvijale. Tako je već sa 25 godina uradila i svoj prvi autorski dokumentarni film o promeni pola "Pogrešno telo".

Foto: Promo

SERIJA

- Dobre serije su moj ventil. Obožavam da se zavučem u kuću i gledam po nekoliko sezona jednu za drugom. Isključim se i zaboravim na sve. Volim sve žanrove, važno je samo da je serija dobra. Mogla bih satima da pričam i preporučujem, ali teško mogu da se odlučim za jednu. Evo, ja ću vam preporučiti seriju "Billions", jer ima dobar zaplet - tajkun i državni tužilac se nadmudruju. U seriji inspirisanoj stvarnim događajima, pratimo sukob između Bobbyja Axelroda, harizmatičnog i imućnog kralja investicijskih fondova i Chucka Rhoadesa, genijalnog advokata koji je pravdi priveo mnogobrojne kriminalce visokog kalibra. Chuck je uveren da je Bobby do bogatstva došao finansijskim malverzacijama, ali do čvrstih dokaza nije lako doći. Jasna je samo jedna stvar - ulozi su veliki i pred Chuckom i Bobbyjem je najveća bitka njihovih života.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Odličan film iz 2016. "Gold" i Metju Mekonahi u glavnoj ulozi. U poslednje vreme svi njegovi filmovi su sjajni, ali ovaj ne može da bude greška koji god žanr da volite. Radnja filma prati život propalog biznismena Kennyja Wellsa koji zajedno sa geologom Michaelom Acostom kreće na najuzbudljivije putovanje njihovih života kako bi pronašli zlato u divljini indonezijske džungle.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

IZLOŽBA

- Toplo preporučujem izložbu talentovanih slikara Art studija "Mali Monmartr" na Dorćolu u Višnjićevoj ulici. Neverovatno kako mali umetnici vide svet boljim očima od nas matorih.

www.mali-monmartr.edu.rs

Foto: Promo

RESTORAN

- Moj predlog je Bemata, restoran u kome se jede organska hrana, hrana bez šećera, bez glutena, dakle isključivo zdravo. Srećom, u Beogradu je sve više takvih restorana. Glavni problem je kada želite da pojedete nešto zdravo, obično morate da spremite kod kuće, a ako nemate vremena, jedete svašta. Ipak, ima rešenja.

www.bemata.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Svi recepti koje volim jednostavni su i brzi. Jedan sam u nuždi izmislila sama. Sve je odokativno što je sjajno jer verujem da, kao i ja, mnoge domaćice ne vole da mere u gram. Evo kako ide moja izmišljena salata:

Skuvaju se integralne testenine, nudle, pirinčani rezanici, šta ko voli. Sveža crvena parika se isecka na kockice, a indijski orah ili kikiriki se izmrvi. Sve to se umeša i prelije slatko - kiselim sosom. On se pravi najjednostavnije na svetu: pomešaju se senf i med, pola - pola i malo belog luka u prahu. Ko ne može da odoli, može da doda i sitno seckanu piletinu, mada nije najzdravije kombinovati testenine i meso, tako da može i bez mesa.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Promo

Pogledajte još