OPLEO PO KOLEGAMA: Zoran Zlatanović otkrio skandalozne razloge odlaska iz "Koktel benda"

U pitanju je "Koktel bend", a prva iz grupe otišla je pevačica Jelena sa dva "L" koja je kasnije počela da gradi solo karijeru. Nju je zamenila Katarina Sotirović, ali i ona je napustila nend 2005. godine.

Muški predstavnici su ostali ali ne zadugo. Pre nešto više od godinu dana otišao je Zoran Zlatanović. Kako i sam kaže, otišao je uz ljutnju i teške reči, a tek sada je odlučio da progovori o tome.

- Jeste malo šlepovanje na stari bend, ali razumem da u nedostatku ideja i finansijskih sredstava nije loše uštinuti nešto od stare priče, pa da se proba nešto. Iskreno, ja to ne bih nikad tako uradio jer ako praviš nešto novo, onda neka stvarno bude novo i biće kao takvo interesantno. Želim im svu sreću, pogotovo na Beoviziji, ali medijski kako se predstavljaju, mislim da to nije dobra priča. To samo govori o njihovom pristupu i bavljenju ovim poslom - iskreno komentariše potez nekadašnjih saradnika, a u nastavku razgovora otkriva zašto je prekinuo saradnju sa Bojanom i Katarinom pre godinu dana.

- Razlaz se dogodio zbog različitih pogleda na koncepciju rada benda u budućnosti. Kada dođe do nepomirljivih stavova, onda je najbolje razići se. Smatram da se muzikom treba ozbiljno baviti i treba imati profesionalni pristup poslu, a to nisam video kod njih. Rekao sam - ili možemo ovako ili da ne sarađujemo više. Po mojim standardima mislim da nije bio dovoljno profesionalan, eto neka to bude razlog zašto sam napustio "Koktel bend" - priznaje Zoran.

On ističe da je Bojana doživljavao kao kočnicu u napredovanju benda:

- On je bio jedan od osnivača benda. Trebalo je da bude uključen u razmišljanja šta dalje sa bendom, a toga nije bilo poslednjih godina. Svi pokušaji da se to promeni nisu bili uspešni. To je ono kad ti stanu kola, a ti hoćeš dalje, ali ti je stisnuta ručna kočnica. Opterećeni smo nekim nasleđem, starom slavom, ne možeš ti da kaljaš ime benda nekim neodgovarajućim ponašanjem, izgledom i načinom organizacije koncerata. Svašta je tu nešto bilo - priznaje Zoran.

Frontmen "Koktel benda" kaže da mu nije krivo što njegove bivše kolege sad imaju neku svoju priču.

- Ne mogu nikome ništa da zabranim. Nisam doživeo to kao izdaju jer sam bio inicijator ovakve podele benda, odnosno ja sam taj koji nije želeo sa njima da radi jer znam koliko i šta tu vredi. Ne žalim za tim što više ne radimo zajedno. Želim im mnogo sreće, ali ja sa njima verovatno više nikada ne bih radio jer znam njihove kvalitete. Katarina je bolji čovek, profesionalnija je i manje ima negativnih stvari u njenom odnosu prema poslu nego kod Bojana. On je verovatno napravio pesmu, pozvao je, ona je prihvatila da je snimi iz želje da se ponovo medijski aktivira, a što ne bi sa nekim sa kim je već radila - kaže Zoran.

Zlatanović kaže i to da je s Katarinom nakon njenog napuštanja "Koktela" 2005. godine ostao u dobrim odnosima, ali ne i sa Jeremićem.

- Sa Katarinom se nisam dugo čuo jer je ona menjala mesto stanovanja. U normalnim smo odnosima, jer nikakav problem nije bio kada je odlazila iz benda, a sa Bojanom se nisam čuo otkad je napustio bend jer je sve te razloge za prekid saradnje shvatio lično. Iskreno, mislim da se malo naljutio. Istina boli, ali iako mu sve to nije prijalo u tom momentu, pozitivno se odrazilo na njega, motivisalo ga je da napravi nešto novo - objašnjava pevač.

Pitali smo Zorana da komentariše i to što su Katarina i Bojan najavili da će obraditi neke stare hitove "Koktel benda".

- Apsolutno to mogu. Nisam vlasnik tih pesama. Jedino bi bio problem ako bi neovlašćeno obradili pesmu čiji sam ja autor. Činjenica je da ljudi pesmu znaju u izvođenju "Koktel benda", a kako će to biti u njihovom izvođenju, ne znam, ali nemam problem sa tim - završava Zoran, i dodaje da je i dalje u potrazi za pevačicom za svoj bend.

Izvor: Kurir.rs/Puls
Foto: Koktel bend/Grand Magazin/Youtube

Pogledajte još