Nastavak procesa za izručenje Ganića 20. aprila

SARAJEVO, 13. aprila 2010. (Beta) - Sud u Londonu zakazao je za 20. april novo ročište u procesu izručenja člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića koga Srbija smatra odgovornim za napad na pripadnike JNA u Sarajevu 1992. godine.

Član pravnog tima Ganićeve odbrane Damir Arnaut izjavio je za internet portal Sarajevo-x.com da se na ročištu u utorak raspravljalo o datumima za ekstradicioni proces. "Mi smo danas prvi put od Republike Srbije dobili zahtev za ekstradiciju. Tu nema ništa što već nismo videli do sada i apsolutno sve što se tu nalazi Haški tribunal je već istražio i odbacio, odnosno utvrdio da nema elemenata krivičnog dela niti odgovornosti Ejupa Ganića", rekao je Arnaut.

On je takođe kazao da je novo ročište zakazano za 20. april i demantovao navode koji su objavljeni u nekim bosanskim medijima da je odobren zahtev Srbije za ekstradiciju Ganića.

"Ta informacija je apsolutno netačna, a i pravno je nemoguće da se to desi danas a niti u neko skorije vreme, jer je to duži sudski proces. No, s obzirom na ono što je Srbija dostavila, mi i engleski advokati uvereni smo da Srbija nema nikakve šanse da na kraju dobije ekstradiciju", kazao je Arnaut.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.