Penjanje na veštačku stenu u centru Beograda

U sklopu akcije promovisanja slobode duha i tela kao i zdravog načina života kompanija Libresse je za sve Beograđanke (i one hrabrije Beograđane) organizovala takmičenje u penjanju na veštačkoj steni

Ovaj događaj je ujedno bio i promocija novih uložaka sa kamilicom. I to ni manje ni više nego u samom centru Beograda! Stena je bila visoka šest metara, i sve učesnice su se penjale uz asistenciju demonstratora iz saveza sportskih penjača, i za svaki slučaj privezane sigurnosnim užetom. Stena je bila je postavljena tako da se nije bilo teško popeti na određeni nivo, a svaka takmičarka je dobila i određeni poklon, u zavisnosti do kog nivoa je stigla.

Ovom sportskom karavanu poseban šarm i vedrinu dali su i uigrani voditeljski tim Gorica Nešović i Dragan Ilić, voditelji jutarnjeg programa na radiju B92. Kako nam je Gorica rekla ovaj karavan je prethodno bio i u Novom Sadu, a tamo je tek bio poseban doživljaj. Novosađanke koje su bile obučene u kratke suknje "terale" su svoje jače polovine da se popnu umesto njih. A ni Beograđanke nisu mnogo zaostajale. I njima su jedino suknjice bile mali problem, ali obuća uopšte. Pa je tako bilo devojaka koje su se pele u baletankama, rimljankama, papučama ili japankama, a mi smo videli i iznenađujuće spretnu devojku u visokim potpeticama.

Nakon penjanja učesnice su imale priliku da se odmore u uređenoj bašti kao i da razgovaraju sa sa stručnim savetnikom u vezi sa "ženskim stvarima".

Posle Novog Sada i Beograda ovaj karavan se uskoro seli i u Niš.

Aleksandra Galić

Pogledajte još