Koridor 10 kasni zbog prethodnih vlada

BEOGRAD, 13. aprila 2010. (Beta) - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić ocenio je u utorak da krivicu za to što kasni završetak koridora 10 snose ministri iz prethodnih vlada, koji nisu ispunili data obećanja.

"Krivac za to što se u Srbiji još uvek ne radi na Koridoru 10 nije niko iz ove vlade, već predstavnici prethodnih vlada koji su pričali o izgradnji puteva, a na tome nisu radili", rekao je on novinarima, nakon otvaranja Međunarodnog sajma građevinarstva u Beogradu.

Dulić je ocenio da je nekorektno da se bivši ministar (Velimir Ilić) javlja i postavlja pitanja na koji način se grade putevi u Srbiji, jer je iza njega "ostala nuklearna katastrofa u oblasti puteva Srbije".

Velimir Ilić se, dodao je Dulić, samo dičio velikim graditeljskim sposobnostima, a sve što je započeo nije završio. "Iza Velje Ilića ostalo je nula projekata, nula kilometara eksproprijacije, nula planova i zatvorenih finansijskih konstrukcija", rekao je Dulić, koji je član Demokratske stranke.

Kako je dodao, "postojala je skandalizacija" Javnog preduzeća Putevi Srbije, "ostala su kriminalizovana preduzeća koja su se bavila izgradnjom puteva, ostalo je dugovanje veće od 300 miliona evra, koje je ova vlada vratila i pokušala da uvede red u tu oblast".

Pogledajte još