Velimir Ilić pretio Jeleni Trivan

BEOGRAD, 13. aprila 2010. (Beta) - Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija najoštrije je u utorak osudila verbalni napad predsednika Nove Srbije (NS) Velimira Ilića na portparolku Demokratske stranke (DS) Jelenu Trivan u emisiji na Radioteleviziji Srbije (RTS) posle koje joj je, kako tvrdi, i pretio.

Velimir Ilić je u izjavi novinarima u Skupštini Srbije odbacio te optužbe. Nada Kolundžija je novinarima u parlamentu rekla da su takvi incidenti neprihvatljivi i ocenila da je Ilić Jeleni Trivan uputio nedopustive reči koje su, kako je navela, govor mržnje i poziv na linč.

Jelena Trivan, Ilić i poslanici Srpske napredne stranke i G17 plus Jorgovanka Tabaković i Vlajko Senić u ponedeljak uveče su učestvovali u emisiji RTS čija je tema bila ponašanje poslanika i ministara u skupštini. "Agresija je nastavljena i posle emisije, bilo je pretnji ali to je predmet nadležnih institucija", rekla je Kolundžija koja nije želela da govori koje pretnje je konkretno Ilić uputio Jeleni Trivan.

Velimir Ilić je rekao da se Jelena Trivan prema njemu nekorektno ponašala, da ga je vređala, da mu je rekla da je primitivan i da je portparolku DS više puta zbog toga opominjao. On je ocenio i da je sva priča o tome "glupost" i ima za cilj da se odvuče pažnja da su predstavnici opozicije predali juče milion potpisa građana koji podržavaju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pogledajte još