Mesi ne želi da ode iz Barselone

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da ne namerava da napusti tu ekipu, pošto sa saigračima želi da učestvuje u stvaranju klupske istorije.

Mesi je skoro deceniju u Barseloni, iako ima tek 22 godine i nema želju da napusti katalonski klub.

"Da li ću jednog dana igrati u Premijer ligi? Rekao sam da ću doživotno biti u Barseloni. Biću u klubu dokle god me uprava bude htela. Dugujem mnogo klubu - ne samo što mi je pružio šansu, već što mi je promenio život", rekao je Mesi listu Dejli ekspres.

Zvanično najbolji fudbaler sveta rekao je da želi da učestvuje u stvaranju klupske istorije katalonskog kluba.

"Cilj Barselone je osvajanje trofeja. Ova ekipa može da ispiše istoriju, pogotovo zbog rezultata i trofeja koje smo osvojili prošle sezone. Ali, da bismo bili najbolji igrači koji su ikada igrali u Barsi moramo da nastavimo sa pobedama i da verujemo u uspeh", rekao je Argentinac.

"Mislim da nećemo biti upamćeni po tome šta smo osvojili, već po načinu na koji smo to učinili. Nadam se da ljudi uživaju kada nas gledaju i da će za 50 godina pričati kakav smo fudbal igrali. Ovaj tim može da uđe u fudbalsku istoriju", smatra on.

Mesi, koji je ove sezone postigao 40 golova u svim takmičenjima, rekao je da su svi igrači zadovoljni što igraju u Barseloni.

"Svi smo prijatelji. Uživamo u radu sa trenerom, ali ostaćemo skromni, pošto znamo da imamo mnogo sreće što igramo u Barseloni", rekao je Mesi.

Pogledajte još