Promocija knjige "Izgubljeni u ravnici" u Ostojićevu 22. februara

Na početku promocije, prisutnima će se obratiti direktor škole Antonije Cicmil, a nakon toga će uslediti 15-minutni program. Recitaciju na poljskom izvešće Jelisaveta Sabo, a biće predstavljene i muzičke tačke na srpskom, mađarskom i poljskom jeziku.

Nakon kulturnog programa, govoriće:

- Pavel Sokolovski, konzul Republike Poljske u Beogradu

- Antonije Cicmil, direktor škole

- Ivan Lazić, profesor

- Andrea Beata Bicok, profesor

- Ela Mrkšić Huđik, profesor

- Eva Rakin, profesor

- Žikica Milošević, autor

Moderator:

Robert Čoban, izdavač

 

Na promociji će biti prisutni predstavnici Poljske ambasade na čelu sa poljskim ambasadorom Tomašem Njegođišem, predstavnici opštine, predsednica opštine Stana Đember, predsednik skupštine Tibor Olaj, direktor kulturno obrazovnog centra Eva Kobrehel, načelnik severno-banatskog upravnog okruga Nikola Lukač, nastavnici, učitelji, učenici, meštani koji imaju poljsko poreklo i predstavnici medija.

U knjizi “Izgubljeni u ravnici (Neobični (i zaboravljeni) narodi Vojvodine)”, u izdanju "Color Media Communications", autor nas vodi kroz bogatu istoriju naroda koji su živeli i žive na tlu pokrajine, uz različite ilustracije, mape i fotografije tog vremena. Maltene skoro svi narodi Evrope našli su se na mapi Vojvodine. Čitajući knjigu naići ćete na priče o Špancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima, Poljacima, Bugarima, Grcima, Jevrejima, Jermenima i mnogim drugima. Knjiga je u prodaji u knjižarama Laguna i Vulkan.

Pogledajte još