Lekari negirali krivicu za smrt devojčice

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinovć (43) i anesteziolog Stanoje Glišić (72) odbacili su u sredu krivicu za smrt trogodišnje devojčice Anje Grahovac na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu.

Glišić je rekao da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice i da nije tačno da nije koristio lekove i sredstva potrebne za operaciju katarakte Anje Grahovac, kako se to navodi u optužnici. "Netačno je da nisam savesno postupao, jer sam preduzeo sve mere za proveru aparata za anesteziju pre operacije", rekao je Glišić.

Glišić je naveo da je na sličan nacin ostao bez sina koji se nije probudio posle operacije i da ne postoje reči i uteha roditeljima u boli za izgubljenim detetom. "Učinili smo sve što smo mogli da uradimo i pomognemo, ali, nažalost, nije uspelo", rekao je Glišić, koji je odbranu iznosio gotovo dva sata.

Prvooptuženi Milutinović je rekao da kao otac troje dece oseća veliku moralnu odgovornost i izrazio saučešće roditeljima devojčice. Dodao je da u optužnici ima mnogo neistina i istakao da on nije vlasnik nego suvlasnik Perfekte i da je u toj klinici radio honorarno od 2003. godine, a od 2006. godine je tamo bio stalno zaposlen.

Pogledajte još