Ljubav ipak nije slepa

Od osoba koje se zabavljaju ili su već u braku, 59 odsto žena i 54 odsto muškaraca volelo bi da promeni bar jedan detalj na licu partnera - saopštila je američka Akademija za facijalnu plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju koja je obavila opsežno istraživanje javnog mnjenja.

Ustanovljeno je da bi većina muškaraca sugestiju da obavi korektivni zahvat na licu shvatila kao "tešku uvredu".

S druge strane, većina žena će ideju partnera da malo promeni izgled lica shvatiti kao "gest ljubavi", pogotovo ako je partner spreman da snosi troškove zahvata plastične hirurgije.

"Istraživanje pokazuje da ljubav ipak nije slepa i, u stvari, veoma pomno prati i pozdravlja poboljšavanje izgleda partnera" - ocenila je predsednik Akademije dr Kejt LaFerijer.

Akademija sa sedištem u gradu Aleksandriji, u državi Virdžinija, sponzorisala je telefonsko istraživanje na uzorku od 1.000 odraslih osoba širom SAD, uključujući 738 osoba koje se zabavljaju ili su u braku.

Ispitanici su izjavili da bi promenili kosu partnera (24 odsto žena, 17 odsto muškaraca), "ispeglalo" bore (9 odsto žena, 11 odsto muškaraca), korigovali nos (11 odsto žena, 9 odsto muškaraca), područje oko usta (6 odsto oba pola), oči (5 odsto oba pola) i uši (4 odsto oba pola).

(FoNet)

Pogledajte još