Partizan ubedljiv i u revanšu protiv Egera

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Vaterpolo klub Partizan pobedio je Beogradu mađarski Eger sa 10:5 (3:2, 2:2, 2:1, 3:0) i tako se i zvanično plasirao na završni turnir Evrolige.

Partizan je u prvoj utakmici pobedio sa 12:4, a na "fajnal-for" se plasirao ukupnom pobedom od 22:9 u dvomeču.

Najefikasniji u timu šampiona Srbije bio je Duško Pijetlović sa tri gola, a po dva su postigli Stefan Mitrović i Marko Ćuk.

U Egeru nijedan igrač nije postigao više od dva gola.

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka plasirali su se na završni turnir Evrolige u Napulju, pošto su i u revanš utakmici četvrtfinala savladali domaću Budvu sa 12:10.

U prvoj utakmici koja je odigrana pre dve nedelje u Italiji, Pro Reko je slavio sa 9:5.

Pro Reko će 14. maja u polufinalu završnog turnira u Napulju igrati protiv Partizana, a u drugoj utakmici sastaće se dubrovački Jug i branilac titule, Primorac iz Kotora.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog avionske nesreće u kojoj je poginuo državni vrh Poljske, ali i mnogi sportisti.

Partizan je poveo sa 2:0 golovima Duška Pijetlovića i Stefana Mitrovića i tako pokazao da se neće opuštati.

Pijetlović je do kraja deonice postigao još jedan pogodak, a Peter Biroš i Balaž Erdelji dali su golove i tako održali Eger u igri.

Golove za crno-bele u drugoj četvrtini postigli su Pijetlović i Vladimir Vujasinović, a Gabor Hegeduš i Gabor Kovač držali su rezultatski priključak. Publiku u punom bazenu na Banjici zabavljao je i legendarni navijač Partizana Miša "Tumbas".

Iako crno-beli nisu imali ubedljivo vođstvo, sve vreme su kontrolisali igru, a osetniju prednost stekli su tek u poslednjoj četvrtini, koju su dobili sa 3:0.

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović izjavio je da je zadovoljan nastupom njegovih igrača u meču  s mađarskim Egerom, iako su imali veliku razliku iz prvog meča četvrtfinala Evrolige.

"Zadovoljan sam večerašnjom reakcijom mojih igrača, uprkos rezultatu iz prvog meča protiv jake ekipe Egera. Preostaje da u narednom periodu pripremim i sebe i ekipu za 14. maj, kada bi trebalo da pružimo svoj realni maksimum", rekao je Milanović.

"Hteo bih da zahvalim publici na podršci koju su nam pružali cele sezone, a i večeras su došli u zavidnom broju. Rekao sam i pre utakmice da ćemo dati 105 odsto svojih mogućnosti, što smo i učinili", rekao je Milanović.

"Mi, ipak, radimo nešto drugo - spremamo se za 'fajnal for', jer smo već posle prvog meča u Egeru znali da prolazimo dalje", dodao je trener Partizana.

Andrija Prlainović bio je, međutim, kritički raspoložen prema nastupu svoje ekipe.

"Večeras smo odigrali možda i najslabiju partiju na domaćem terenu ove sezone. Nismo ipak imali potrebe da se maksimalno trošimo zbog rezultata iz prve utakmice. Mislima smo već na 'fajnal foru'. Večeras se možda video i umor u našoj igri, ali već sada smo napravili veliki rezultat ove sezone. Međutim, nećemo tu da stanemo", rekao je Prlainović.

Golman Slobodan Soro pohvalio je igru svog tima i rekao da je Partizan u dvomeču potvrdio da je s pravom favorit u dvomeču.

"Maksimalno smo odigrali obe utakmice, a mislim da ne postoji ekipa na svetu koja može da nas dobije na Banjici, a kamoli sa osam i više golova razlike koliko je njima bilo potrebno. Na fajnal-foru nema favorita, može da odluči trenutak inspiracije", rekao je Soro.

Pogledajte još