VIŠE JE RAZLOGA ZA ZABRINUTOST: Najavljen protest zbog neizvesne sudbine beogradskog Hipodroma

Kako je danas najavljeno, na skupu će biti zatraženo da se osigura funkcionisanje, obnova ali i opstanak jednog od "najstarijih aktivnih sportskih objekata u svetu".

- Udruženje se odlučilo (na protest) zbog neizvesne sudbine zelene oaze grada, kao i prošlogodišnjih najava gradskih čelnika o potencijalnom gašenju ili izmeštanju Hipodroma - navelo je to udruženje i dodalo da postoji više razloga za zabrinutost.

Oni su podsetili da u Hipodrom u poslednjih deset godina nije uloženo ni dinara a da gradske vlasti tom udruženju nisu odgovorile na zahtev da se grad izjasni kakvi su mu planovi za taj objekat.

- Pomoćne tribine su prodate u staro gvožđe, bez osnova, pod izgovorom nabavke novih, što se nikada nije desilo! Nije produžen ugovor o korišćenju zemljišta koji je potpisan jos 1988. godine i koji ističe na proleće 2018. godine, niti to postoji u planu, a bez toga je nemoguća organizacija trka za sezonu 2018 - navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da je tribina izgorela pre 18 godina ali da i dalje nije rekonstruisana, iako je neophodna za posetioce.

- U 2017. godini prvi put u 104 godine istorije, nisu organizovane trke ;na Hipodromu, ne računajući samo-organizaciju grupe entuzijasta, koja je organizovala tri trkačka dana. Regularnih trka je bilo za vreme Drugog svetskog rata i 90-tih tokom ;NATO bombardovanja, i to između 30 i 35 trkačkih dana po sezoni - dodaje se.

Početak skupa u subotu je u 11.59.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.