Suspendovana Marakana

BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je disciplinski postupak protiv Crvene zvezde i suspendovala njen stadion zbog incidenta u kojem je vatrenim oružjem teže povređen navijač tokom utakmice protiv OFK Beograda.

U saopštenju komisije navodi se da će stadion Marakana biti suspendovan dok traje postupak, koji će se voditi po hitnom postupku zbog težine prekršaja.

Do incidenta je došlo na severnoj tribini Marakane, tokom drugog poluvremena utakmice polufinala LAV kupa Srbije u kojoj je Crvena zvezda pobedila OFK Beograd sa 1:0.

"Crvena zvezda će učestvovati u disciplinskom postupku i spremni smo da pred nadležne organe FSS iznesemo sve argumente i dokaze da smo u organizaciji utakmice postupili u skladu sa zakonom i propisima. Svesni smo težine incidenta i spremni da doprinesemo rasvetljavanju istog", rekao je agenciji Beta portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Suspenzija stadiona odnosi se na utakmice u svim takmičenjima.

"Želimo da verujemo da će komisija raditi bez pritisaka i da eventualna kazna koja se priprema neće poremetiti regularnost takmičenja i omesti naš klub da ostvari dobre rezultate. Na kraju, apelujemo da se spreče pokušaji zloupotrebe ovog krivičnog dela u želji da se preko ovog slučaja porazi Crvena zvezda, kad nas već nisu porazili na terenu", istakao je on.

Povređeni navijač Crvene zvezde, Igor Prelić (21) odmah sinoć je prebačen u Klinički centar sa povredama grudnog koša i unutrašnjih organa, a njegovo stanje danas je stabilno.

Pogledajte još