Vojvodina preko Partizana do finala

BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri novosadske Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u Beogradu pobedili branioca trofeja Partizan sa 3:1.

Golove za Vojvodinu postigli su Dragan Mrdja u 36. i 49. minutu i Mario Djurovski u 59.

Strelac za Partizan bio je Radosav Petrović u 45. minutu.

Utakmica je bila prilično spora u početku, a prva uzbudjenja prikazana su tek u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena.

Petrović je u 35. minutu šutirao sa oko 25 metara, a golman Vojvodine Željko Brkić uspeo je da je uhvati iz drugog pokušaja.
Odmah u sledećem napadu, Dušan Tadić je prošao po levoj strani i centrirao do Mrdje, koji je sam sa pet metara glavom dao gol.

Partizan je izjednačio u poslednjem minutu prvog poluvremena. Akciju je pokrenuo Saša Ilić, koji je dao loptu Kleu, a ovaj je glavom
spustio za Petrovića, koji je sa oko 20 metara postigao izjednačujući gol.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku Vojvodine, a Partizan je odigrao verovatno najslabiju utakmicu ove sezone.

Novosadjani su brzo poveli početkom drugog poluvremena i postigli su gotovo identičan gol: Tadić je prošao po levoj strani, centrirao do usamljenog Mrdje, koji je glavom savladao Mladena Božovića.

Vojvodina je potvrdila pobedu nešto kasnije, kada je Vojislav Stanković izgubio loptu na sredini terena, a Mario Djurovski je iz kontranapada došao na oko 16 metara i neodbranjivo šutirao za 3:1.

Oko 5.000 gledalaca na stadionu skandiralo je "Plavi, odlazi", tražeći smenu trenera Gorana Stevanovića.

Vojvodina će u finalu 5. maja igrati protiv Crvene zvezde. 

Trener Vojvodine Milan Đuričić rekao je da se mnogo raduje posle pobede nad Partizanom od 3:1 u polufinalu kupa, a bio je i samouveren pred finale.

"Ovo je velika radost za nas. Vojvodina je četvrti put u finalu kupa i ubeđen sam da ćemo ga osvojiti. Znali smo da je Partizan u problemima. (Ljubomir) Fejsa je jedan od njihovih najznačajnijih igrača, a (Mladen) Krstajić je verovatno najbolji defanzivac u ligi. Tu smo videli svoju šansu. Zatvorili smo i (Marka) Lomića i zasluženo smo pobedili", rekao je Đuričić novinarima.

"Pobedićemo i Zvezdu. Protiv njih smo u prvenstvu izgubili, a imali smo više šuteva ka golu i veći posed lopte, a posle su oni pričali bajke da su odigrali vanserijski. Sada im kažem da ćemo i njih pobediti", rekao je trener Vojvodine.

Partizan je pretrpeo još jedan težak udarac u sezoni, a trener Goran Stevanović rekao je da je ovo plod "rušenja" njegovog kluba.

"Rušili su Partizan osam meseci i večeras su to i uspeli. Odgovorno tvrdim da bi Partizan bio u finalu kupa i da bi u prvenstvu zaostajao samo dva boda da nam šestorica igrača nisu išla u Japan. Namerno izbegavam da pričam previše o utakmici, jer ono što se večeras desilo je samo rezultat svega toga", rekao je Stevanović.

Reprezentacija Super lige Srbije igrala je prošle nedelje prijateljsku utakmicu protiv Japana u gostima, a u sastavu ekipe bila su šestorica prvotimaca crno-belih, o čemu se u medijima i javnosti vodila velika polemika.

"Nismo zbog problema sa povredama mogli da počnemo sa dvojicom napadača, što je Vojvodina znala da iskoristi. Jednostavno, nismo imali nikoga ko bi igrao presing. Tvrdim i dalje da imamo najkvalitetnije igrače u ligi i najviše mi je njih žao, što su srušeni na ovakav način", rekao je trener Partizana.

Stevanović je i pre meča bio pod pritiskom zbog slabijih rezultata, a navijači su ga večeras ispravili povicima "Plavi, odlazi".

"Teško mi je u ovom trenutku, jer sam ja dete ovog kluba. Poštujem zahteve navijača. Ako treba, sešću sa upravom da nađemo najbolje rešenje. Uradiću sve u interesu Partizana", rekao je Stevanović.

Pogledajte još