Kobi oduševljen Mesijem

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi Kobi Brajant izjavio je da je oduševljen igrama fudbalera Barselone Lionela Mesija.

"On je najneverovatniji fudbaler koga sam ikad gledao. Iako je već neko vreme najbolji, Mesi nastavlja sa inovacijama na terenu. On može još da napreduje pošto je veoma mlad", ocenio je košarkaš Los Anđeles Lejkersa u izjavi za španske medije.

Brajant je priznao i da se trudi da redovno gleda prenose Barseloninih utakmica.

"Zaista pokušavam da gledam što više njihovih mečeva, naravno, koliko mi dozvoljavaju obaveze. Neverovatno je šta je Mesi uradio prošle nedelje na utakmici protiv Arsenala", podsetio je Brajant na četiri pogotka koja je Argentinac postigao u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

"Mesi je fenomenalan, bori se za svaku loptu. Igra čvršće od bilo koga, lopta mu je 'zalepljena' za kopačku. Veoma je teško čuvati igrača koji neguje takav stil", dodao je američki košarkaš.

Brajant je podsetio da je fudbal zavoleo u detinjstvu, kada je živeo u Milanu, gde je njegov otac nastupao za lokalni košarkaški klub.

"Odrastao sam u Milanu i oduvek sam imao strast za fudbalom. Kasnije sam se trudio da pratim igre svih najvećih asova, kao što je Ronaldinjo dok je igrao u Barseloni", zaključio je Brajant.

Lionel Mesi je u dosadašnjem toku sezone odigrao 44 utakmice i postigao 40 golova u svim takmičenjima.

Pogledajte još