KARAĐORĐEVIĆI DOBILI NASLEDNIKA: Princeza Danica rodila sina, zvone zvona na Hramu Svetog Save!

Proteklih dana Karađorđevići su sa nestrpljenjem očekivali rođenje dečaka, a princeza se porodila danas u 10:30 časova.

Majka i beba se osećaju dobro. Roditelji, Princ Filip i Princeza Danica, srdačno zahvaljuju svima na čestitkama, zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom.

Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa.

U čast rođenja malog princa oglasilo se 49 zvona na Hramu Svetog Save u Beogradu.

- Ovo je prvi put u istoriji da će 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objaviti takvo rođenje. Kamen temeljac Hrama Svetog Save položili su 10. maja 1935. godine kralj Petar II (otac prestolonaslednika Aleksandra) i mitropolit crnogorski Gavrilo, budući patrijarh Srbije Gavrilo V - saopštio je ranije Kraljevski dvor.

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Nj.K.V. Princeza Viktorija od Švedske, a kum Nj.K.V. Princ Petar.

Izvor: Alo!/Kurir.rs
Foto: Promo

Pogledajte još