SAŠA POPOVIĆ PROGOVORIO O TEŠKIM TRENUCIMA: Živeo sam godinama u 17 kvadrata

- Ja ne bih rekao da imam nešto što nemaju drugi. Možda ta neka istrajnost, upornost, želja da budeš drugačiji, jedinstven. Možda zbog toga što volim rad, red i disciplinu. Ne znam da li je to baš ključ uspeha -rekao je Popović gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom".

Sa suprugom Suzanom uspešno funkcioniše već 22 godine u braku, a otkrio je i detalje iz zajedničkog života.

- Žena me zove Cile, a ćerka tata. A mama me zvala Calika, i sestra me tako zove. Svakave su mi nadimke davali- iskren je bio Popović.

Karijeru je godinama gradio sa grupom "Slatki greh" i bili su na vrhu popularnosti.

- Svirali smo po najluksuznijim mestima. Hotel “Park” u Novom Sadu, “Tašmajdan” u Beogradu, “Interkontinental” u Zagrebu, pa na Svetom Stefanu, na Bledu... Imali smo finu platu. U početku je svako od nas imao po 200, 300 maraka, pa 500 maraka. Kada je Brena došla imali smo svi po 1000 maraka. Brena kad je došla pitala: “Kolika mi je plata?”, ja joj kažem da će biti 1000 maraka, ona te pare nije ni videla, ali ona je tu svoju platu jako lepo iskoristila, štekala je na stranu i već posle dva, tri meseca kupila je sebi garderobu, i obezbedila frizera, šminkera, sve se ona lepo stilizovala, a posle sedam, osam meseci kupila je sebi Folksvagena. Pazi, niko u orkestru nije imao auto, samo ona - priznao je Saša.

Nije baš sve bilo luksuzno i bogato kao što se mnogima činilo. Neki trenuci su mu ostali u sećanju kao posebno teški.

- Nakon velikog uspeha sa Brenom i “Slatkim grehom” kako je došao rat tako smo mi raspali. Jedno vreme nismo ništa radili. Ja sam smislio kako da egzistiram i onda sam prodao stan u Novom Sadu, kola, uzeo ušteđevinu, sve i stavio kod Dafine u njenu banku. Sećam se, 1993. godine 10. marta pukla Dafina, puk’o i ja. Nestalo sve. Ja sam stanovao tada u soliteru kod autoputa na 12. spratu u stanu od 17 kvadrata. Tu sam se zadržao tri i po godine. U međuvremenu smo mi pokrenuli “Zam produkciju”, ja sam tamo bio muzički urednik, komponovao sam pesme, lepo sam zarađivao od toga, a onda 1998. godine Brena i ja smo osnovali “Grand”, odvojili se od brata Rake Đokića ostalo znate sve.

A nedaća nikada ne ide sama pa se Saša ubrzo susreo sa novim problemom.

- Da li mi veruješ imao sam samo svoju garderobu. Jedan dan sam došao, gurnu vrata, vidim neko mi obi stan. Sve su mi odneli , ostavili su mi samo pidžamu na sred kreveta. To su najteži trenuci, kada imaš sve, pa sve izgubiš- priznao je Saša, ali i dodao da je mnogonovca prolazilo kroz njihove ruke.

- Zaista smo mnogo zarađivali. Ja sam u jednoj emisiji rekao da je od 1982. do 1991. godine obrt Lepe Brene i “Slatkog greha” bio 100 miliona maraka. Od tih 100 milion,a pola je otišlo državi, na porez, a pola je ostalo nama, zaista smo lepo živeli. Nismo mogli da kupujemo nekretnine, ali smo kupovali automobile, bacali pare, trošili, mislili smo to će ići večno. Međutim početkom 1991. godine mi više nismo postojali- kaže Popović.

Bitnu ulogu u životu njega i Lepe Brene imala je i Baba Vanga. Bugarska proročica je jednom prilikom, kako je Brena isticala više puta, napomenula pevačici da joj u sudbini vidi "veliku kuću sa mnogo pevača u njoj". To se i ostvarilo, ali Saši je predvidela nešto drugo- da će nositi naočare i da priznala mu je kada će umreti. Tu informaciju nosi sa sobom i čuva je kao tajnu. Do sada se, priznaje Saša, sve obistinilo.

Izvor: Blic.rs
Foto: Hello!/Mirko Tabašević

Pogledajte još