POSTOJANE I MODERNE: Frizure koje možete nositi ispod kape ili šešira

Razlog zašto je često ne nosimo jeste taj što ne znamo kakvu frizuru da napravimo ispod nje, a da nam, kada skinemo kapu, kosa ne izgleda kao da smo doživeli mini strujni udar.

Ovih pet stilova možete da nosite bez brige i s lakoćom, odlično će izgledati i kada skinete kapu.

1. Ležerna pletenica ili riblja kost

Kika koja nestašno izviruje ispod kape omiljena je brza frizura koja je gotova za tren. Sa pletenicom možete da se poigrate tako što ćete isplesti dve sa svake strane ili jednu na stranu.

2. Konjski rep

Kosa skupljena u rep je zahvalan izbor koji predlažemo da napravite u nižem delu glave, kako vam rep ne bi štrčao kao grba ispod kape.

3. Niska punđa

Odličan izbor za ispod kape, jer kosa ostaje skupljena i nepromenjena nakon skidanja.

4. Puštena kosa

Raspuštenu kosu najbolje je stilizovati tako što ćete izvući par pramenova i smestiti ih uz lice, a kapom prekrijte samo vrh glave, držeći je preko ušiju. Ako imate šiške, izvucite ih iz kape, da se ne bi slepile.

5. Večni talasi

Lagani talasi u kosi daju romantičan i opušten izgled koji je najlakše napraviti uz pomoć figara ili pegle. Kovrdže nije potrebno praviti od korena kose, zato što će ih kapa spljoštiti. Pravite ih od nivoa uha prema krajevima.

Evo i još nekoliko ideja, zato pogledajte video i inspirišite se jednostavnim frizurama koje ni najvunastija kapa i najuži šešir neće uspeti da unište.

Izvor: Cosmopolitan.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još