Akcija čišćenja Savskog jezera

BEOGRAD, 17. aprila 2010. (Beta) - Više desetina ronilaca iz klubova iz cele Srbije i ronioci MUP-a i Vojske Srbije počeli su u subotu akciju čišćenja Savskog jezera u Beogradu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

Čišćenje jezera sprovodi se treću godinu za redom, a ove godine je podržao i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, koji je obukao gnjuračko odelo i pridružio se roniocima u čišćenju Savskog jezera.

"Očuvanje čistoće vode nije tema o kojoj treba da se priča samo na velikim konferencijama, o tome ne treba da pričaju samo političari i stručnjaci. Ja danas nisam došao ovde ako ambasador EU, nego kao običan građanin koji želi da se voda kao resurs, bez koga na zemlji nema života, sačuva za generacije koje dolaze posle nas", rekao je Dežer na srpskom jeziku.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je da je osnovna ideja akcije podizanje svesti društva o potrebi zaštite životne sredine, a posebno reka i priobalja i da se javnosti skrene pažnja na loše navike nepropisnohg odlaganja smeća.

Pogledajte još