MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Jellena – Grčka

Svakodnevica sa suprugom i sinom sada za nju predstavljaju najveću radost te je tako i prošlogodišnje letovanje koje su proveli na obalama Grčke ostalo upamćeno kao jedno od najlepših iskustava. Sa čitaocima našeg portala Jelena danas deli svoje utiske i uspomene.

- Moje putovanje iz snova sa porodicom je bilo u septembru prošle godine kada smo išli na letovanje. U pitanju je naravno Grčka. Halkidiki, prvi prst ka otvorenom moru, malo mestašce Nea Skioni… Vreme svih 10 dana je bilo prelepo, 30 stepeni bez kiše, bez vetra.

Smeštaj – gde preporučuje da se odsedne?

- Mi smo odseli u hotelu koji je za Grčke pojmove sjajan – "Xenios Anastasia Resort&SPA". Usluga je bila vrhunska, a čistoća i ljubaznost osoblja na visokom nivou. Posebne pohvale za menadžment hotela na čelu sa gospodinom Nikom Papageogiou. Zaista su sjajni. Na Bookingu i 'last minute' akcijama možete dobit skoro 50% popusta i onda se to zaista može priuštiti, kako biste otiši na zasluženi odmor.

Prevoz – preporuka načina prevoza, avio-kompanije…

- Što se tiče prevoza savetujem da na put krenete svojim automobilom, jer je uglavnom autoput do Soluna i možete stati i odmoriti kada god poželite. Kada putujete sa decom a nije daleka destinacija, ovo je aranžman koji preporučujem.

Hrana – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- Omiljeno jelo mi je bila grilovana hobotnica, i Grci je zaista lepo spremaju jer je morska hrana uvek sveža.

Piće – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Što se tiče pića tu su uvek kokteli, vina ili poneki Mytos.

Aktivnosti – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Aktivnosti su nam uvek bile vezane za tada dvogodišnjeg sina Stefana, za igru sa njim u vodi i na terenu... sa loptama uglavnom.

Next trip – gde planirate sledeće da otputujete?

- Sledeća putovanja su Kopaonik na nekoliko dana, jer je sada zima, i nezaobilazni hotel "Mona" na Zlatiboru. Planina je podjednako lepa kao i more.

Dream trip – koje mesto bi voleli da posetite tokom života?

- Eh, 'dream trip' su svakako neka egzotična i daleka mesta poput Maldiva, Bahama i Kube. No, za sada smo ovde.

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još